جایزه جهانی انجمن مهندسان برق به سه دانشمند ایرانی رسید
جایزه «اریک سامر» انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) در سال 2013 به سه دانشمند ایرانی رسید.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور (callforpapers.ir)، دستاورد مشترک دکتر سیاوش الموتی، دکتر حمید جعفرخانی و دکتر وحید تارخ در حوزه ارتباطات بی سیم، جایزه Eric E. Sumner انجمن مهندسان برق و الکترونیک را برای آنها به ارمغان آورد.
تلاشهای این دانشمندان با بهبود کیفیت خدمات و افزایش ظرفیت شبکه به ارتقای صنعت ارتباطات بی سیم کمک کرده و یک عامل کلیدی قدرتمند در شکلدهی نسل چهارم سیستمهای OFDM/MIMO به شمار میرود.
کدهای بلوک فضا – زمان، سیستم های ارتباطات بی سیم چند ورودی چند خروجی را قادر میکند بدون نیاز به آنتن گیرنده اضافی بر چالش های محو سیگنال غلبه کنند. تحقیقات این سه نفر استانداردسازی، تجاری سازی و پیشرفت این کدها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
الموتی، نخستین کد بلوک فضا – زمان را برای دو آنتن فرستنده در سال 1997 ایجاد کرده است. در ادامه دکتر تارخ به همراه دکتر جعفرخانی و کالدربانک این کد موسوم به کد الموتی را عمومی سازی کرده و دو مقاله مشترک در سال 1999 به منظور ترغیب تلاش های اصلی پژوهش منتشر کردند. دکتر جعفرخانی، عملکرد کدهای فضا – زمان را با افزایش کد بلوک فضا زمان کد شبه متعامد در سال 2001 گسترش داده است.
الموتی، مدیر تحقیق و توسعه گروه در وودافون انگلستان، دکتر جعفرخانی، استاد دانشگاه کالیفرنیا در ایروین و دکتر تارخ، استاد دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه هاروارد است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.