نماد سایت فراخوان مقاله کنفرانس، همایش، مجله و ژورنال علمی پژوهشی

افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف غذای سوخته

محققان سوئدی در پژوهشهای انسانی خود در مورد ماده آکریل‌آمید دریافتند که این ماده در زمان طبخ با حرارت بالای مواد غذایی، افزایش یافته و در نتیجه، خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد.

به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور ؛ با بررسی تحقیقات حیوانی مشخص شد که آکریل‌آمید و گلوسیدآمید، سرطانزا هستند و نتیجه مصرف آن‌ها، آسیب به دی‌ان‌ای و پیشرفت سرطان است. بعد از بلعیدن این مواد، معده و روده آنها را جذب کرده و به تمامی اندام‌ها انتقال می‌دهند. در نهایت این ماده موجب جهش ژنی و رشد تومورها خواهد شد.

چیپس، سیب‌زمینی، قهوه، نان برشته و نان‌های نرم که به صورت صنعتی در دمای 250 درجه فارنهایت تهیه شده‌اند، از مواردی هستند که این ماده در آنها وجود دارد. قندها و آمینواسیدها در برخی مواد غذایی، تولیدکننده آکریل‌آمید بوده و میزان این ماده با سوخته شدن مواد غذایی افزایش می‌یابد و حتی طعم غذا تغییر می‌کند.

این ماده در موارد صنعتی همچون تولید کاغذ، رنگ و پلاستیک نیز استفاده می‌شود.

آکریل‌آمید در غذاهای آبپز وجود ندارد، اما میزان زیادی از آن در غلات و زیتون سیاه موجود است.

آکریل‌آمید در سرطان روده، مثانه و کلیه تاثیر داشته و محققان هشدار داده‌اند این ماده تاثیر منفی بر سیستم عصبی و تولید مثل در مردان دارد.

طبخ غذا در دمای بالا و طولانی بودن مدت طبخ موجب افزایش آکریل‌آمید در غذای شما خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل