چرا کودکان سزارینی بیشتر به بیماریهای سیستم ایمنی مبتلا میشوند؟
پژوهش محققان موسسسه کارولینسکای سوئد نشان میدهد که شیوه زایمان میتواند بر سلولهای بنیادی نوزاد تاثیر بگذارد؛ این نتایج میتواند علت ابتلای بیشتر کودکان متولد شده از سزارین به بیماریهای سیستم ایمنی بدن را پاسخ دهد.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور ؛ سزارین در سراسر جهان از گزینههای انتخابی برتر برای زایمان مورد استقبال قرار گرفته است. آمارها نشان میدهد که در بین کودکان متولد شده از سزارین، خطر بیماریهای مشخصی نظیر آسم، دیابت نوع یک، چاقی و بیماری سلیاک بسیار چشمگیر گزارش شده است.
به گفته محققان مکانیزم بیولوژیکی پس از این تغییرات، پیچیده و به ژنتیک و عوامل محیطی بستگی دارد. طی این پژوهش، 43 کودک که 18 نفر از آنها با سزارین به دنیا آمده بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج این پژوهش نشان میداد که سزارین موجب تغییرات اپی ژنتیک خاصی در 350 منطقه DNA که با کنترل متابولیسم و سیستم دفاعی مرتبط است، اتفاق میافتد.
اپی ژنتیک نظریهای در زمینه توارث است که میگوید: ژن دارای «حافظهای» برای یک واقعه است. ممکن است دو نسل در معرض واقعه یا رخدادی قرار بگیرند و این رخداد در ژنهای آن نسل نشانهگذاری شود و موضوع برای چهار یا پنج نسل بعد یا بیشتر ادامه یابد.
میکائل نورمن متخصص نوزادان در این رابطه میگوید: طی زایمان طبیعی، جنین با استرس بسیار زیادی مواجه میشود که در این مورد خاص امری مثبت تلقی میشود چرا که نوزاد را برای زندگی خارج از رحم آماده میکند.
چنین فعالسازی سیستم ایمنی در سزارین اتفاق نمیافتد و همین امر میتواند علت این تفاوت در این دو نوع زایمان باشد.
این پژوهش در مجله Obesity & Gynecology منتشر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.