دوران طلایی رشته سرطان شناسی

یکی از محققان و دانشمندان سرطان شناسی کشور معتقد است تنها 30 تا 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و یک سوم بیماران سرطانی با درمانهای امروزی بهبود می یابند.
به گزارش پایگاه فراخوانهای علمی پژوهشی کشور، دکتر آرش جنابیان دارای بورد تخصصی بیماری های خون و فوق تخصص سرطان شناسی و از محققان و دانشمندان کشور در این یادداشت با بیان اینکه 30 تا 40 درصد سرطانها قابل درمان هستند، بر زندگی بدون دخانیات و داشتن فعالیت جسمی که می تواند در عدم بروز سرطانها موثر باشند، تأکید کرد.

متن این یادداشت به این شرح است:

روز جهانی مبارزه با سرطان

روز جهانی سرطان یا بهتر بگوییم ” روز جهانی مبارزه با سرطان ” همه ساله در 4 فوریه مصادف با 15 بهمن ماه برگزار می شود. امسال، موضوع (شعار) روز جهانی سرطان “با هم ممکن است” در نظر گرفته شده است. مخاطب این روز مردم، پزشکان، دانشگاهیان، دولتها و سیاستگذاران نظام سلامت در تمام کشورها هستند.

همه ساله در سطح دنیا 7/12میلیون مورد جدید سرطان تشخیص داده می شود و چنانچه اقدام خاصی صورت نگیرد، پیش بینی می شود تا سال 2030، تعداد موارد جدید سرطان سالانه به 26 میلیون و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطانها به 17 میلیون نفر برسد.

30 تا 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و حداقل یک سوم بیماران سرطانی با درمانهای امروزی بهبود کامل می یابند و در دو سوم باقی مانده نیز با پیشرفتهای چشمگیر درمانی طول عمر و کیفیت زندگی بیماران نسبت به گذشته بهبود قابل ملاحظه ای یافته است.

به اعتقاد من امروزه دوران طلایی رشته سرطان شناسی (انکولوژی) است. بهبود کیفیت وسایل و ابزارهای تشخیصی، ارتقا کار تیمی در مراحل مختلف تشخیص و درمان سرطان ها و خصوصا کشف و رواج درمانهای پیشرفته از جمله درمانهای هوشمند (Targeted Thrapy) که با شتاب فراوان در سرطانهای مختلف در حال گسترش هستند را می توان علل اصلی این امر دانست.

آگاهی بخشی به مردم در مورد شیوع و علایم سرطانهای مختلف وظیفه ما است. نکته کلیدی تشخیص این بیماری در مراحل ابتدایی است. هر چه سرطان زودتر تشخیص داده شود امکان درمان قطعی بالاتر خواهد بود. اینجا است که نقش پزشکان عمومی و پزشکان خانواده و دقت نظر در شرح حال بیماران و انجام معاینات دقیق سالانه اهمیت می یابد.

بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی با داشتن زندگی سالم تر می توان از بروز 40 درصد سرطانها پیشگیری کرد. عدم مصرف دخانیات به تنهایی  تا 30 درصد می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند.

فعالیت های جسمی کافی داشتن، پرهیز از رفتارهای پرخطر، داشتن تغذیه سالم، پیشگیری و درمان عفونتهای خاص و حفظ آرامش روحی- عصبی از اقدامات مهم دیگر در پیشگیری از سرطانهای شایع هستند.

خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ما نیز کیفیت تشخیص و درمان سرطان به موازات کشورهای پیشرفته بهتر شده است. افزایش کمی و کیفی تحقیقات ملی در مورد سرطان ها، بهبود و تداوم کیفیت آموزش علم “سرطان شناسی” از سطح دانشجوی پزشکی تا سطح تخصص و فوق تخصصی در دانشگاه ها، ارتقای کار تیمی در مراحل تشخیص و درمان سرطان ها، تقویت سطح علمی انجمن ها و همایش های علمی مرتبط با این رشته حمایت همه جانبه از بیماران مبتلا به سرطان از شرایط اصلی حرکت مستمر در مبارزه با سرطانها است.

“مبارزه با سرطان” نیازمند یک عزم ملی است و همراهی و همگامی کلیه دست اندرکاران سلامت و بهداشت جامعه، مسئولان، استادان دانشگاه ها، متخصصان رشته های مختلف پزشکی، خانواده ها و رسانه ها الزامی است.

آری مبارزه با هم ممکن است.

مهر

اشتراک گذاری نوشته در:

دیدگاهتان را بنویسید